اولین همایش ملی استاندارد با رویکرد استانداردها، ضوابط ومقررات در دانشگاه یزد برگزارشد.
اولین همایش ملی استاندارد روزچهارشنبه22مهرماه در تالار دکتر جلیل شاهی دانشگاه یزد باهمکاری استانداری، دانشگاه یزد، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، اداره کل محیط زیست و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و حمایت ویژه سازمان ملی استاندارد بامحوریت پژوهشگاه استاندارد برگزارشد.
دراین مراسم که باحضورجمعی ازمسؤولان کشوری واستانی برگزارشد؛ مدیرکل استاندارد یزد و رییس کمیته اجرایی همایش در سخنان خود با ارایه گزارش مختصری از اهداف و محورهای همایش؛ استاندارد را به عنوان زبان واحد جهانی توصیف کرد و خواستار تقویت جایگاه استاندارد شد. وی گفت: توسعه روز افزون استاندارد در کشور، باید بر مبنای تحقیق ودرک درست ازسطح فناوری کشور وعوامل دخیل درآن باشد تا به توسعه پایداربرسیم. وی افزود با توجه به اینکه استان یزد یکی از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشود، با حمایت از تولیدات بومی، یزد را استان پیشرو در استانداردسازی کنیم.
ماجدی با اشاره به تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه این همایش گفت: با توجه به اینکه فراخوان این همایش بسیار دیرهنگام و در زمان تعطیلی دانشگاهها منتشر شد، بیش از ۵۰ مقاله قوی به دبیرخانه جشنواره رسید که ۹ مقاله در این همایش یک روزه در قالب سخنرانی ارائه خواهد شد.
دراین مراسم رییس پژوهشگاه استاندارد، با اشاره به نودمین سالگرد تشکیل سازمان ملی استاندارد گفت: مجموعه مقرراتی که تحت عنوان استاندارد وجود دارد، با رویکرد کلان استانداردسازی درنظام استاندارد کشور باتوجه به مجموعه تغییر و تحولات روز، استاندارد نیست. دکتر جهانبخش سنجابی افزود: رویکردی که تا الان حاکم و ناظر بر نظام استانداردسازی کشور بوده غیراستاندارد بوده است.
وی گفت: درهیچ دورهای خصوصا پنج ساله دوم چشم انداز توسعه، تا الان متوجه مجموعه تاکیدات مقام معظم رهبری برمقوله استانداردسازی نبودهایم. دکتر سنجابی افزود: مجموعه انتظاراتی که حاکمیت و مردم ازسازمان ملی استاندارد و نظام استاندارسازی کشوردارند بسیار فراتر از توان این سازمان است و یکی از کلیدیترین انتظاراتی که در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری قرارگرفته تقویت تولید داخلی و افزایش رضایتمندی مصرفکننده است. وی با اشاره به تغییر رویکرد نظام استانداردسازی و یکپارچهشدن جهان خواستار طرحهای نو دراین زمینه شد.
دراین مراسم دکتر محمدصالح اولیاء رییس علمی همایش و رییس دانشگاه یزد با اشاره به مفهوم استاندارد در جامعه و تعابیر مختلف از مفهوم کیفیت، به رابطه تنگاتنگ بین این دو تاکید کرد و اظهار داشت باید مفهوم استاندارد دقیقتر بیان شود تا سوء برداشت از مفهوم استاندارد صورت نگیرد. رییس علمی همایش ضمن اشاره به تعابیر مختلف مفهوم کیفیت از جمله رضایتمندی مشتری، و میزان انطباق با الزامات استاندارد، گفت: استاندارد به عنوان نقطه ایدهال کیفیت محسوب نمیشود، و آن را میتوان نقطه آغاز حرکت برای بهبود کیفیت دانست. وی گفت: اگر محصولات ما دارای استاندارد باشند حداقلهای لازم را برای کیفیت مطلوب بدست آوردهایم و طبیعتا راه طولانی در مسیر کیفیت وجود دارد.
دکتر اولیاء با برشمردن برخی چالشها و تناقضهای موجود در مفهوم استاندارد، گفت: وفاداربودن به استاندارد هیچ مغایرتی با تنوعداشتن ندارد و رابطه بین استاندارد و تنوع پایاپای ادامه دارد. وی گفت: در مفهوم استاندارد یک ایستایی و وفاداربودن به یک سطح مشخص از کیفیت مستتر است و شاید القای این موضوع که استاندارد جلوی رشد را خواهد گرفت و کیفیت باید دریک سطح ثابت قراربگیرد از این مفهوم حاصل شود که نیازمند تلاش بیشتر برای آگاهیدادن دراین زمینه است.
رییس دانشگاه یزد با اشاره به ازبین بردن نگاه صفرویک دربحث استاندارد گفت: حداکثر تلاش ما در زمینه کیفیت باید درقالب کاهش پراکندگی باشد تا تغییرپذیریها و ناهماهنگیها و پراکندگیها را کاهش دهیم. وی گفت: جا افتادن استاندارد در جامعه نیازمند بستری از نظم وقانون است.
دکتر اولیاء در پایان سخنان خود افزود: اثر استاندارد بیشتر از اثر فنی، یک اثر اجتماعی فرهنگی است و با پایبندی به استاندارد و یک سری قوانین ومعیارها، فرهنگ استاندارد درجامعه فراگیر میشود.
در ادامه مراسم، معاون غذا و داروی دانشگاه شهید صدوقی یزد با اشاره به امنیت غذایی و تامین غذای سالم گفت: استاندارد با امنیت و احساس امنیت رابطه مستقیمی دارد و واژه استاندارد در یک نگاه یعنی ایجاد شرایطی که در نهایت روشهای مطمئنی را داشته باشیم و محصول نهایی امنیت اولیه را تامین کند.
دراین مراسم ازواحدهای نمونه وحامیان همایش قدردانی شد و نویسندگان مقالات پذیرفتهشده، به ارایه مقالات خود پرداختند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 22,نوامبر,2024